Lægehuset Dagmar

Lægehuset Dagmar består af speciallægerne i almen medicin;  Eva Schandorf, Karen Candelaria og Tasja Kraft.

Lægehuset har eksisteret siden 1.7.2013.

Udover lægerne, har Lægehuset Dagmar 3 sygeplejersker, 1 laborant og 3 sekretærer ansat. Vores sygeplejersker Malene, Anja og Sarah varetager alle former for vaccinationer, sårpleje, kontroller af blodtryk, sukkersyge og KOL, lungefunktionsundersøgelser, samt de fleste akutte konsultation for luftvejsinfektioner og sygebesøg.

Vision for Lægehuset Dagmar

Selvom vi er flere læger i Lægehuset Dagmar, så vi bestræber os på, at man som patient kan vælge sig en fast læge iblandt os og altid kan ønske at få tid hos denne læge. Vi prøver også at have akutte tider hos alle lægerne hver dag, – men det kan være nødvendig ved en akut tid at skulle acceptere at komme ind hos én af de andre læger. Det betyder rigtig meget for os, at man som patient i Lægehuset Dagmar har en fast læge, som man har tillid til.

Vi går højt op i uddannelse af de kommende læger. Derfor vi man jævnligt kunne møde medicinstuderende, som er på sidste semester på Københavns universitet og skal være hos os i 8 dage, hvor de skal lære noget om kommunikationen med patienter. Vores medicinstuderende starter altid med at se patienten først selv, – men der kommer al en tidseniorlæge ind sidst i konsultationen og gennemgår at planen for det videre forløb er det optimale.

Vi har også altid mellem 2-4 uddannelseslæger, som er igang med deres speciallægeuddannelse. De kan både være i starten af deres speciallæge uddannelse eller lige ved at være færdige som speciallæge i almen medicin. De ser patienter helt selvstændigt. En gang imellem kan man opleve, at der sidder en seniorlæge med under konsultationen; det vil så være for at vurdere om uddannelseslægen lever op til de krav, der er i deres uddannelse. Alle patient, som ses af en uddannelseslæge vil blive gennemgået på vores daglige supervisionsmøde mellem uddannelseslægen og en seniorlæge. Man kan således være helt sikkert på at en seniorlæge har været inden over og er enig i den videre plan for ens behandling.

Sygebesøg: Planlagte sygebesøg aflægges fortrinsvis onsdag formiddag. Et akut sygebesøg skal som hovedregel aftales med en læge, så derfor beder vi om, at man kontakter lægerne i lægernes telefontid mellem kl 8-9 om morgenen, hvis man har behov for et akut sygebesøg. Sygebesøg er forbeholdt de patienter, som grundet alvorlig sygdom ikke selv kan komme op til lægen.

Konsultationslængde: Der er normalt afsat 15 minutter til en konsultation; dette er inklusiv tiden til at skrive notat, lave recepter og henvisning også.

Kronisk sygdom: Lægeklinikken fokuserer på forebyggelse, herunder forebyggelse af komplikationer til kronisk sygdom. I denne forbindelse tilbydes sukkersygepatienter, hjertepatienter, patienter med kronisk lungesygdom m. fl. en fast kontrol, oftest hver 6.-12. måned.

Akut sygdom: Er du blevet syg og ønsker at blive tilset af lægen/sygeplejersken, bedes du kontakte klinikken mellem kl 8-9 hver morgen. Her er det sundhedsfagligt personale, som sidder ved telefonen, og derfor kan vurdere om du har brug for at tid samme dag. Typisk vil vi kunne tilbyde en tid i Lægehuset samme dag ved akut sygdom.

Lægeklinikken kan i hele åbningstiden kontaktes ved akut uopsættelig sygdom. Men vi henstiller til, at man kontakter os i lægernes telefontid mellem kl 8-9, hvis man gerne vil have en akut tid samme dag. Dette af hensyn til planlægningen og prioritering af lægens tider.

E-konsultation: Det er muligt at kontakte Lægehuset til e-konsultation, samt bestille medicin og tid via denne hjemmeside. Du skal da oprette dig under selvbetjening og følge vejledningen. E-konsultationen kan ikke benyttes til at spørgsmål om akut opstået sygdom, ligesom vi heller ikke kan tildele en akut tid via e-konsultationen.

Lægen har 5 hverdage til at besvare en e-konsultation.

Videokonsultation: Lægehuset Dagmar tilbyder videokonsultation. Det foregår via Min Læge app. Tiden til en videokonsultation kan man som patient selv booke via hjemmesiden eller ved telefonisk kontakt med Lægehuset, – ligesom vi også kan foreslå det ved en akut kontakt til Lægehuset.